catvoncurl.blogg.se

Modell- och rockabillyblogg med träningsinspiration, tips på hälsosam mat, modellfoto och en hel del 50-tal och allt som hör till med kläderna, inredningen och bilarna, evenemang som cruisingar och bilträffar mm.

Follow on Bloglovin

Helgens drinktips, Moranisse och Nyponshot

Publicerad 2013-09-27 14:02:00 i Allmänt, mat och dryck,

Hösten är här med isvindar och regn i flera veckors tid. Här var första veckan med frost på bilrutorna när man skulle iväg till jobbet. Därför tänkte jag att det kunde passa bra med ett par höstiga recept på shots inför helgen.
Moranisse: Fyll shotsglas till hälften med likör 43. Skikta försiktigt i andra hälften med blåbärssoppa. Toppa med vispad grädde.
Nyponshot: Fyll shotsglas till hälften med likör 43. Skikta i andra hälften med nyponsoppa. Toppa med vispad grädde.
 
Dessa shots kan göras antingen med varm eller kall blåbärssoppa/nyponsoppa. Den varma varianten passar särskilt bra nu på hösten och när vintern närmar sig. Mums!
 
 

Retro gardiner till köket

Publicerad 2013-09-26 13:59:00 i Allmänt, hem och inredning, retro,

 
Var på jakt efter nya gardiner till köket i retro/50-tals stil så att det passar in till övriga inredningen här hemma. Nu är jag inte supernoga på att det måste vara "äkta" 50-tals mönster utan det får gärna vara lite moderna inslag fast att retrokänslan finns kvar. Jag kan bara konstatera att det inte är helt lätt att hitta färdigsydda gardiner så jag är tacksam för tips på vart man kan hitta mer. Här är lite av det jag lyckats leta upp.
 
Om man är lite pysslig och kan tänka sig att sy sina egna gardiner finns det däremot flera tyger att välja mellan. Här ovan är 6 exempel på tyger som finns hos tyg.se
Ha en bra dag!

Ny look på mobilen

Publicerad 2013-09-25 16:36:00 i Allmänt, bilar,

Fick in en Fiat på jobbet igår som skulle få dörrkarmarna wrappade i mattsvart. Efter att jag var klar med wrappningen fick jag en stund över då jag inte hade något vettigt att göra, så jag passade på att ge mobilen en snabb ansiktslyftning när jag ändå var i wrappartagen. Jag tog loss originalskalet och klädde in det i en pärlemorvit kolfiberfolie. Skitsnygg folie med strukturen av kolfiber och färgskiftningar som går i rosa-gult-blått. Det var inte helt lätt att få med pärlemorskiftningarna på bild men jag gjorde ett försök iaf.
 

Paket med hårvård

Publicerad 2013-09-19 17:57:00 i Allmänt, hår och make up,

Fick hem ett paket idag innehållande schampo och balsam från Redken och en burk Macadamia inpackning. Får se om det gör susen för mitt torra och slitna hår.
Senast använde jag Matrix total results curl, schampo och balsam. Jag måste säga att den serien gör håret otroligt mjukt. Helt klart skillnad mot schampona och balsamen som säljs på ica. Det återfuktar även bra och reder ut det mesta trasslet men däremot skulle jag önska att den gav håret lite glans och tog bort mer av frizzigheten. Men sammanfattningsvis tycker jag det var ett bra schampo och balsam. Jag skulle nog inte köpa dem för fullpris. Däremot går dom att hitta i butiker på nätet i 2-pack schampo och balsam för 129 kr, eller en större 500 ml flaska för under hundringen och då är det helt klart värt pengarna:)

Vad gör man åt en chef som är dum i huvudet?

Publicerad 2013-09-18 20:21:00 i Allmänt,

Jag har aldrig tidigare varit med om en chef som ens är i närheten av att likna den jag jobbar åt nu, och jag har haft många jobb.
Dels är arbetsplatsen som en stor jävla lekstuga, chefens lilla fritidsintresse som han startat mest för att jävlas med en konkurrerande firma i stan, men sen alla sura kommentarer och hot. Det är som att han verkligen letar fel på en och när han inte hittar några så hittar han på fel och kommer med rena lögner. Till och med kunderna har börjat reagera och jag har fått frågor som "Är han alltid sådär?" och "Hur står du ut att jobba med en sån chef?". Ja, det har jag också undrat ett tag.
Som idag. Vi hade en strajpning av en bil inplanerad sedan ett par veckor tillbaka. Jag hade sedan tidigare frågat hur vi gör med lån av garage (vi har ju inget garage som hör till firman för det är ju som sagt en lekstuga till arbetsplats). Han svarade att det skulle han fixa så det behövde jag inte tänka på. Jag kände på mig att han inte hade gjort det så jag påminde honom flera gånger igår att kolla det med garaget. Det skulle han göra.
Så kommer jag in på jobbet i morse, kunden skulle dyka upp någon gång på morgonen så jag ber om nycklarna till garaget, men dom har han inte. Istället får jag en utskällning för att JAG inte har bokat något garage! Enligt honom är det helt och hållet mitt fel. -"Jag ville se om du klarade av att ha hand om ett uppdrag själv och det klarade du tydligen inte av." va det sista han sa. Jag ville bara ta nåt tungt och slänga i huvudet på honom.
Han pratar också väldigt mycket om hur snäll han är. I sommar skulle jag egentligen inte få någon semester men han kunde ge mej 5 OBETALDA semesterdagar bara för att han är så "snäll".
"Men då förväntar jag mig att du ställer upp att jobba gratis på kvällar och helger i gengäld för kan du inte göra det så har du ingenting här att göra!" var det han sa. Jag stod som ett stort frågetecken och fattade ingenting. 5 obetalda dagar på ett år är minimum av vad man har rätt till enligt avtal. Det är en lag och inte nåt arbetsgivare gör för att vara snäll. Och nu blir jag hotad att få sparken om jag inte jobbar extra utan lön??? GUBBJÄVEL!
Till råga på allt så är han värdelös på precis allt vi sysslar med. Han kan inte montera för det blir bara bubblor, repor och skrövel av allt, allt han designar ser ut som skit, han kan inte med printern, han kan inte stava, han kan inte göra en beställning utan att det blir fel, han kan inte ens rensa en 5*60 cm stor text utan att riva sönder alltihop. Det är pinsamt!
Skulle kunna skriva en bok om alla idiotiska kommentarer han kommer med varje dag men orkar inte ta upp allt här. Så fort jag hittar ett annat jobb så sticker jag direkt. Jag skäms över att jobba åt det företaget. Det är synd att en person kan förstöra så mycket för jag tycker verkligen om det yrke jag har nu, men inte sättet som just vår firma drivs på.

Första inlägget:)

Publicerad 2013-09-16 20:14:00 i Allmänt,

Då var det dags att skriva mitt första blogginlägg. Det går dåligt på firman så jag har nyligen måstat gå ner på halvtid. När jag satt här och deppade med Eddie Meduzas Eleganten från vidderna i högtalarna kom jag på att jag kanske skulle börja blogga nu när jag har lite mer tid över, så sagt och gjort!
Var och tog en del bilder inför ett nytt tidningsreportage igår, men mer om det kommer lite senare;)
Nu måste jag stänga ner och fixa inför morgondagen. Ska vara chaufför kl. 04.30 imorgon/inatt.

Om

Min profilbild

Cat von Curl

Modell inom editorial, commercial och alternativ (retro). Rockabillytjej och billackerare. Nyblivet tränings- och hälsofreak som försöker bli av med mitt sockerberoende och bygga muskler med bra mat och träning:)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela