catvoncurl.blogg.se

Modell- och rockabillyblogg med träningsinspiration, tips på hälsosam mat, modellfoto och en hel del 50-tal och allt som hör till med kläderna, inredningen och bilarna, evenemang som cruisingar och bilträffar mm.

Follow on Bloglovin

Värk i axlar och nacke efter styrketräning

Publicerad 2014-04-28 14:02:43 i Allmänt, träning,

Jag brukar mer eller mindre alltid få värk i axlar och nacke, och även huvudvärk dagarna efter jag kört axelpass på gymmet. Senast fick jag käka värktabletter i 3 dagar efter axelpasset och höll på att bli totalt jävla vansinnig av att inte kunna sova på nätterna för huvudvärken som vägrade släppa.
Hajade till när jag kollade på detta klipp med Jim Stoppani. Ca 12-13 min in i klippet börjar han förklara att axel- och nackproblem är vanligt om man tränar axlar men struntar i nackmusklerna. Det är precis de musklerna som jag medvetet struntat i att träna då jag inte tycker att det ser så feminint ut med en grov oxnacke på tjejer.
Jag måste definitivt testa att köra nacke i samband med axelpassen framöver (och hoppas att de musklerna inte växer för mkt). Kan ju vara ett bra tips att kolla in klippet för er som också har problem med nacke, axlar och spänningshuvudvärk!
 
Blev förresten en sväng med Pontiacen i Lördags kväll. Premiärturen med den för i år, härligt!
 

Modellbilder fashion

Publicerad 2014-04-26 14:03:50 i kläder, modellfoto,

Har blivit lite dåligt med bloggande senaste veckorna. När våren kommer får man plötsligt tusen saker att göra, och är det dessutom fint väder så är det mycket mer lockande att vara ute istället för att sätta sig framför datorn. Men men..
Nu är det på tiden att jag slänger upp några fler bilder från senaste plåtningen med Bert innan jag återgår till att försöka få ordning på kaoset ute på gården.
 
 

Ett bättre val av ägg

Publicerad 2014-04-20 17:09:00 i Allmänt, mat och dryck, träning,

Även om jag inte är vegetarian så har jag alltid tyckt om djur. Det är därför som jag ogärna äter kyckling, trots att jag i övrigt försöker äta som man ska i träningssyfte. Ägg är också något jag tidigare undvikit just för att höns är de lantbruksdjur som har de sämsta levnadsförhållandena, trots att man köper "svenskt". Frigående är också ett fint ord som ofta blir hyllat av personer som inte har kunskap och tror att de gör en välgärning för djuren genom att köpa ägg från frigående höns istället för burhöns, vilket egentligen är raka motsatsen. Höns är flockdjur med en bestämd rangordning. I stallar med flera tusentals hönor blir det omöjligt för hönsen att bestämma denna rangordning vilket leder till hackande med konstant stress, skador och även att vissa blir ihjälhackade. Därför är det lugnare för hönsen att vara i mindre grupper i burar, även om det också är allt annat än bra. Jag blir väldigt frustrerad över att läsa om b.l.a. djurens rätts hyllning till willys och andra butiker som slutar med burägg där det blir så uppenbart att det saknas kunskap och att de som skriver och beslutar aldrig varit inne i en ladugård.
Nu blev det här inlägget lite långt. Så för att återgå till det jag egentligen ville säga, så är jag stolt över att kunna presentera mina ägg som jag numera köper av bekanta som har en liten grupp höns hemma på gården. Är så skönt att veta att de kommer från höns som får leva ett bra liv och kunnat picka mask ute på gräsmattan på dagarna. Hoppas att fler kommer att börja tänka på möjligheten att köpa "hemmaägg"!
En färgglad liten samling av hemmaägg:)

Modellfoto med 80-tals tema

Publicerad 2014-04-13 11:23:33 i Allmänt, modellfoto,

Uppvaknad igen efter en helg med allt för många groggar och shots. Var en inofficiell bilträff här i stan igårkväll som jag hade funderingar att kika förbi på, men kvällen slutade med andra festligheter istället. Har ni förresten testat att blanda ner turkisk peppar-gidisar eller polkagrisar i hembränt el vodka? Mumma!:)
Sitter nu med en stor kopp kaffe och har plockat ut några bilder från senaste plåtningen, kommer mer senare. Får nästan lite 80-tals vibbar av dessa:)
 
 

Muggkaka a la jordgubbstårta

Publicerad 2014-04-09 19:57:00 i mat och dryck,

Som nybliven hälso- och träningstok blev jag sugen på att testa att baka en "muggkaka" för första gången i mitt liv, haha. Efter en stunds googlande hittade jag ett recept från tasty-healths sida. Som vanligt lyckades jag inte följa receptet till punkt och pricka (eller rättare sagt: jag ändrade det ganska rejält) men oj, så gott det blev! Nästan som att sitta o käka jordgubbstårta där på morgonkvisten. Ibland blir man förvånad över hur något så nyttigt kan smaka så bra. Kommer garanterat bli fler av dessa.
Muggkaka a la jordgubbstårta
Kakan:
1 dl fiberhavregryn
1/2 banan
2 äggvitor
1 liten nypa salt
1 tsk bakpulver
2 tsk stevia strö
2 msk vatten
 
Fyllning:
ca 75 g tinade jordgubbar
1 msk stevia strö
 
Tillbehör/frosting:
75 g keso
75 g kvarg
vaniljarom
1 tsk stevia strö
jordgubbar
 
Mixa ihop alla ingredienser till kakan och häll i en skål. Mosa jordgubbarna till fyllningen lätt tillsammans med sötningen. Lägg jordgubbsfyllningen i mitten av smeten. Ställ in i micron på näst högsta effekt i ca 2-3 minuter. Titta till den lite då o då för att se när den är klar.
Mixa ihop allt utom jordgubbar till frostingen. Tippa upp kakan på ett fat och servera med frosting och någon jordgubbe.
 
Näringsinnehåll:
kcal: 360
protein: 32 g
kolhydrat: 44 g
fett: 6,2 g
 
Vad gör man med äggulorna då? -Dom ger man till hunden, bra för pälsen. Tänkte ge den ena till katten också men han bara nosade på äggulan en lång stund, gav mig sedan en besviken blick och gick därifrån. Vovven glufsade dock i sig med god aptit:)
 
Efter den frukosten var man verkligen proppmätt. Tog en långpromenad ute i finvädret efteråt. Jag var sugen på att springa men eftersom jag tänkte köra ett stenhårt benpass på gymmet ikväll insåg jag att det inte hade varit någon bra idé att springa innan. På tal om det, dags att ge sig iväg till gymmet!

Helgpyssel

Publicerad 2014-04-06 22:27:00 i Allmänt, modellfoto,

Blev en dagstur med släpvagn igår för att köpa en garageport vi hittade på blocket. Har även måstat plugga lite i helgen då det inte blev mycket tid över till det i veckan som var. Även om jag hann få bilderna redan innan helgen så har jag inte hunnit kolla igenom den så noga, men det blev många bra så jag kommer att lägga upp fler bilder snart!:) En lite jobbig grej är att de behöver redigering, som ni ser så har vi ju här en bakgrund som inte är den mest cleana.
 
Måste även lägga upp en bild på dagens gomiddag. Skulle kunna äta ihjäl mig på sushi för det är så gott!
 

Dagens modellbilder

Publicerad 2014-04-02 20:42:46 i modellfoto,

Hemma igen efter dagens plåtning. Bert är verkligen snabb med att skicka bilder efter plåtningarna jag gjort med honom, och det är så klart uppskattat:)
Fick även förfrågan idag om jag ville vara modell/värdinna på Sundsvalls Custom o Hot Rod Show. Men jag tackade nej, att stå och åma mig mot nån pysbil på en mässa är ingenting jag gör:P
Har ännu inte fått alla bilder, så jag har inte hunnit kolla ut de bästa men här kommer några slumpvis utvalda som jag redan hunnit få skickade till mig.
 

Om

Min profilbild

Cat von Curl

Modell inom editorial, commercial och alternativ (retro). Rockabillytjej och billackerare. Nyblivet tränings- och hälsofreak som försöker bli av med mitt sockerberoende och bygga muskler med bra mat och träning:)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela