catvoncurl.blogg.se

Modell- och rockabillyblogg med träningsinspiration, tips på hälsosam mat, modellfoto och en hel del 50-tal och allt som hör till med kläderna, inredningen och bilarna, evenemang som cruisingar och bilträffar mm.

Follow on Bloglovin

Bilsport Classic ute nu

Publicerad 2013-11-30 23:39:00 i Allmänt, modellfoto,

Nu finns reportaget i Bilsport Classic ute i butik så nu kan jag äntligen visa framsidan plus några av de opublicerade bilderna här. Foto: Lars-Åke Krantz.
 
 
...här någonstans började det spåra ur, men kul hade vi:)

Rengöring av sminkborstar och hårborstar

Publicerad 2013-11-08 14:15:11 i Allmänt, hår och make up,

Jag rensade ur hela badrumsskåpet, sminkväskan och necessären idag och gjorde en storrengöring av alla mina sminkborstar. Jag passade även på att rengöra borstar och kammar så nu är det rent och fräscht bland prylarna.
Smutsiga sminkborstar är en perfekt grogrund för bakterier som kan orsaka finnar och dålig hud. Om man använder sina sminkborstar dagligen ska de rengöras minst varannan vecka.
Borstar av äkta hår tvättas med schampo för att behålla sin mjukhet och inte torka ut och förstöra håren i borsten. Schampot masseras in i borsten och sköljs ur, och upprepas tills vattnet är klart och ofärgat. Borstar av syntet tvättas på samma sätt men till dem kan man byta ut schampot mot diskmedel.
Även hårborstar samlar på sig smuts som gamla hårstrån, damm, fett, stylingprodukter och bakterier. De känns inte heller speciellt fräscha att använda i sitt nytvättade hår om de inte rengörs tillräckligt ofta.
Svinborstar använder man enklast en fintandad kam för att kamma ur så mycket som möjligt av hårstrån och damm. Sedan blandar man vatten och schampo i ett stort glas eller liknande och låter borsten stå i det i ca en timme. Rengör sedan borsten med mer schampo som masseras in med hjälp av en annan borste eller kam och skölj ur.
Borstar med "piggar" rengörs genom att först avlägsna hår och ludd från piggarna och sedan skrubbar man den ren med en tandborste eller diskborste och diskmedel.
Ställ aldrig borstarna att torka med borsten uppåt, det gör att vattnet rinner ner i borsten och kan lösa upp limmet. Lägg dem istället på tork på något plant underlag. Låt borsten sticka ut över t.ex. diskhon på de borstar som riskerar att bli platta och tappa formen om de ligger helt plant.

Crazy Kittens Pamper Lounge

Publicerad 2013-11-06 21:12:00 i Allmänt, evenemang,

Tillbaka efter en vecka utan internet, men så är det när man bor på landet:P
Tänkte passa på att tipsa alla pinuppor och raggarbrudar där ute om tjejdagen/kvällen Crazy Kittens Pamper Lounge som kommer att hållas på Railway saloon i Sundsvall nu på lördag.
Det kostar en del, 850 kr, men å andra sidan låter det som en helkul dag med massa hårfix, nagelfix, gaddning, burlesk show, modevisning, försäljning av kläder och smycken, tävlingar och massa mer aktiviteter. Att det dessutom är en av de bästa fotografer jag fotats av, Emmelie Åslin, och favorit frisören/make up artisten Dorion som är med och anordnar det hela gör inte saken sämre:)
Biljetterna förköps hos Salong Barock eller maila crazykitten@railwaysaloon.se
Klockan 21.00 fortsätts det med rockabillykväll med The Spectratones och då är även alla killar välkomna:)

Om

Min profilbild

Cat von Curl

Modell inom editorial, commercial och alternativ (retro). Rockabillytjej och billackerare. Nyblivet tränings- och hälsofreak som försöker bli av med mitt sockerberoende och bygga muskler med bra mat och träning:)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela