catvoncurl.blogg.se

Modell- och rockabillyblogg med träningsinspiration, tips på hälsosam mat, modellfoto och en hel del 50-tal och allt som hör till med kläderna, inredningen och bilarna, evenemang som cruisingar och bilträffar mm.

Follow on Bloglovin

Overnight oat - snabb och nyttig frukost

Publicerad 2014-06-02 19:36:00 i mat och dryck,

 
Tänkte jag skulle lägga upp två recept på nyttiga och goda frukostar som ser riktigt lyxiga ut.
De innehåller bra med protein, långsamma kolhydrater, antioxidanter från bären och omega3 från chiafrön. En riktig nyttighetsbomb!
De förberedes kvällen innan så på morgonen är det bara att plocka fram dom ur kylen och äta. Gör man dom i en burk med lock kan man till och med ta med dom till morgonfikat på jobbet och göra arbetskamraterna avundsjuka;)
 
Overnight oat med bär och chiafrön
 
Variant 1:
(osötad, 1 portion)
kcal: 247, protein: 25g, kolhydrat: 25g, fett: 5,6g

1,5 dl kvarg
0,5 dl mjölk
0,5 dl fiberhavregryn
2 tsk chiafrön
1 krm vaniljpulver
ca 75-100g bär
ev nötter
 
Variant 2:
(sötare pga proteinpulvret, 1 portion)
kcal: 245, protein: 22,4g, kolhydrat: 26,2g, fett: 5,6g

2 dl fil
0,5 dl fiberhavregryn
2 tsk chiafrön
0,5 skopa proteinpulver vanilj
ca 75-100 g bär
ev nötter
 
Rör ihop alla ingredienser utom bär och nötter. Varva röran med det mesta av bären i ett glas. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen minst 2 timmar eller över natten.
Toppa med resten av bären och eventuellt nötter innan servering.
 

Helgens strapatser

Publicerad 2014-06-02 18:43:26 i Allmänt, bilar, evenemang,

Äntligen klar med de sista proven och uppsatserna. Märker att både bloggen, modellandet och träningen fått lida lite av sista tidens intensivplugg. Känner mig som en idiot när jag måstat säga nej till fotograferingar, men nu så är det bara slutexaminationen kvar.
Sen måste jag ju erkänna att jag har pysslat med en del annat, när jag egentligen skulle ha pluggat, så det har ju också varit en del i att det blev idiotpluggande alla lediga stunder senaste tiden.
Var hem till familjen några dagar för en vecka sedan och nu i helgen har det både bilvit filmkväll med kompisar i fredags och en heldag/-kväll med grillning och en tur upp till Sollefteå cruisingen på lördagen. En riktigt rolig helg trots några smärre missöden under cruisingen då en i gänget blev lite överförfriskad och bestämde sig för att hoppa ur bilen och stå och dryga sig med förbipasserande, vilket slutade med att han fick spö av en tjej. Under försöket att leda tillbaka honom till vår bil hann han även med att dra ner byxorna framför två småtjejer. Som tur är fick vi slutligen in våran 110 kilos jättebäbis i bilen. Lugnet var återställt och vi kunde fortsätta glida runt och ha skojj:)
 
 

Fått liv i Pontiacen!

Publicerad 2014-06-01 22:43:00 i Allmänt,

Nyss inkommen efter att ha fräst runt på gården med grästrimmern. Bäst att passa på nu när solen är tillbaka. Annars har det även blivit lite solning idag, och en tur nedcabbat i Pontiacen! Yes, äntligen har vi fått liv i den igen!:D

Om

Min profilbild

Cat von Curl

Modell inom editorial, commercial och alternativ (retro). Rockabillytjej och billackerare. Nyblivet tränings- och hälsofreak som försöker bli av med mitt sockerberoende och bygga muskler med bra mat och träning:)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela