catvoncurl.blogg.se

Modell- och rockabillyblogg med träningsinspiration, tips på hälsosam mat, modellfoto och en hel del 50-tal och allt som hör till med kläderna, inredningen och bilarna, evenemang som cruisingar och bilträffar mm.

Follow on Bloglovin

Kjolar från hm

Publicerad 2014-02-27 17:04:00 i Allmänt, kläder, retro,

Kikade in en sväng på H&M och såg att de hade en del fina midjehöga kjolar i utbudet. Finns varianter i både knälång och kortare modell men ska det va 50-tal så är det ju självklart knälångt som gäller. Eller vad sägs om dessa:
Denna finns även i gammelrosa, 299 kr
Klassisk pennkjol, 249 kr
Snygg jeanskjol med lite boho-känsla, 499 kr
Älskar hängslen! Denna kostar endast 99 kr

Dagens lunch - proteinpannkakor

Publicerad 2014-02-26 16:15:00 i mat och dryck, träning,

Proteinpannkakor, äntligen något som är både gott, proteinrikt och utan socker. Och den här gången hittade jag på receptet själv så jag måste spara ner det här innan jag glömmer bort det:)

Proteinpannkakor/proteinplättar (2 portioner)
2 dl mjölk
2 st ägg
3 msk kokosmjöl
1 skopa (30 g) whey proteinpulver (jag tog chokladsmak men andra smaker funkar säkert också)
1 st banan
1 rågad tsk bakpulver
en nypa salt
margarin/olja att steka i
 
Mixa ihop alla ingredineserna och häll små plättstora klickar i en stekpanna (de faller lätt isär ifall man gör dom för stora). Det är lite tjockare Amerikanskt stuk på dom så stek dem på lägre värme än vanliga pannkakor så de inte hinner brännas innan de är genomstekta.
Servera med färska eller tinade bär, naturell kvarg eller keso.
 
Näringsvärde per portion (tillbehör ej medräknat):
350 kcal
27 g protein
20,5 g kolhydrater
18 g fett

Träningen tar sig

Publicerad 2014-02-20 16:52:00 i Allmänt, träning,

Har lyckats hålla igång träningen hyfsat nu senaste veckorna och det är kul när man ser resultat i spegeln. Upptäckte idag att jag minskat 2 cm i midjan och gått upp +0,5 kg senaste månaden, det pekar ju även det på att musklerna växer, om än långsamt, men det känns ändå bra.
Det enda som stör mig är mitt jäkla knä som jag delvis slet av korsband och ledband i för drygt ett år sedan. Jag känner att jag inte kan träna benen så hårt som jag skulle vilja och kan inte köra orbitreken, ut och springa eller ens använda motionscykeln mycket mer än 15 min innan jag får ont. Det jag saknar mest är helt klart att kunna ta en lång löprunda eftersom jag sprang 4-5 dagar i veckan innan ledbands- och korsbandsskadan.
Det är även många styrkeövningar för benen som inte funkar. Något som dock går bra att göra är knäböj och utfallssteg, även med vikter!:) Sedan har jag fått vara lite påhittig då nästan alla typer av benträning i viktmaskiner är uteslutet. Under benpasset jag körde igår försökte jag göra benspark och lårcurl med gummiband istället för i maskin och det funkade utan att jag fick ont i knät under träningen men rejält med mjölksyra, gött det;) Känner tyvärr av knät idag så det blir vilodag idag även om jag hade tänkt lägga vilodagarna på fredag och lördag. Jaja, nya tag imorrn!

skumgummi med kakaosmak

Publicerad 2014-02-14 21:48:00 i mat och dryck,

Glad alla hjärtans dag på er!
Som jag nämnde tidigare har jag försökt äta lite mer som man ska och inte frossa lika mycket i fett och socker som jag gjorde förut. Sockret har gått relativt bra att dra ner på, jag fuskar några gånger i veckan men det är ändå stor skillnad mot dryga kilot godis och sötsaker per vecka som jag snittade på förut.
Mitt största problem nu är att jag får i mig för lite protein och alldeles för mycket fett fortfarande.
Jag har testat lite olika recept på "proteinbollar" men inte tyckt de varit goda så jag har inte delat med mig av dom här.
Dagens bakverk slår dock alla rekord! Jag letade reda på ett recept på "protein brownies" som enligt andra bloggare skulle vara så fantastiskt gott, så jag tänkte att jag testar.
Jag rörde ihop 1 dl whey 100 proteinpulver med chokladsmak, ett par ägg, 2 msk kakao, bakpulver och en skvätt vatten som jag hällde upp i 6 st muffinsformar och slängde in i ugnen.
Tyvärr smakade dessa ännu värre än allt jag tidigare testat. Mycket värre! Konsistensen på de färdiga bullarna var ungefär som att klämma på en bit gammal skumgummimadrass. Jag tog en tugga och kunde konstatera att de dessutom smakade så som man skulle kunna tänka sig att skumgummimadrass smakar, plus lite kakaoarom. Uuurk! Resten av bullen åkte i soporna.
Till alla hjärtans-middag blev det soltorkad tomat o fetaost-fylld lövbiff med potatisgratäng och det var betydligt mycket godare!

Tillbaka från kryssningen med Wheels

Publicerad 2014-02-09 16:33:00 i Allmänt, bilar, evenemang, retro,

Hemma igen efter kryssningen med Wheels. Det var väldigt bra även i år.
Har varit några slitsamma dygn nu när man först var upp tidigt som satan i torsdags för att bila ner till Stockholm. Väl där hann vi med lite snabbshopping (köpte ett 60 cm långt clip-in från Rapunzel of Sweden) innan det var dags att bege sig till hamnen och båten.
Som vanligt var det ingen risk att få tråkigt på båten utan det var hålligång hela natten och mycket att göra även på fredagen efter. Bilresan hem var rejält kämpig med spöregn och snöslask hela vägen och det kändes som att jag hade bomull i hela huvudet efter 40 timmar utan sömn. Väl hemma stupade jag i säng ganska omgående.
Igår var jag iväg på fest igen, helgen innan lika så, hade egentligen tänkt köra ett träningspass idag efter allt festande och skräpmatsätande men jag orkar helt enkelt inte.
Innan den här senaste veckan har jag faktiskt varit ganska duktig med träningen och druckit betydligt mycket mindre än vanligt. Försöker även komma över mitt sockerberoende och det har faktiskt gått över förväntan, jag blir liksom inte lika sugen på att mula i mig en påse godis efter att jag tränat, och det är ju bra:)
Nog med prat, här kommer några bilder från båten.
jag i taxfreen
 
the Go Getters
 
John Lindberg Trio
 
Buffén
 

Redken all soft och Pantene repair & protect

Publicerad 2014-02-04 14:44:00 i hår och make up,

Lovade ju att ge en recension av redkens all soft schampo och balsam. Flaskorna är slut sedan ett tag tillbaka så det är på tiden nu. Produkterna var helt klart bra för mitt hår. De gjorde håret trasselfritt och mjukt och höll det värsta frizzet borta. Kan nog säga att det var bland det bästa jag testat hittills.
Ett annat schampo och balsam som jag också måste berömma är Pantene Repair and Protect. Jag började använda det direkt efter att jag använt slut på Redkens schampo och balsam och tänkte att jag förmodligen skulle bli väldigt besviken då jag vant mig vid Redkens. Men inte! Pantene var faktiskt väldigt bra och jag märkte inte någon direkt skillnad när jag bytte. Det hade jag aldrig trott om ett schampo och balsam som går att köpa på vanliga mataffärer.
Jag blev dock misstänksam och tänkte att mitt hår kanske inte är i så dåligt skick ändå, när bytet till ett relativt billigt schampo/balsam gick så bra, så lite senare testade jag ett helt vanligt 20 kronors-balsam "för torrt och slitet hår", resultatet blev svinto trots att jag vräkte i halva flaskan med balsam i håret kändes det som. Så nu vet jag definitivt att Pantene repair och protect är bra, ingen inbillning där;)
 

Om

Min profilbild

Cat von Curl

Modell inom editorial, commercial och alternativ (retro). Rockabillytjej och billackerare. Nyblivet tränings- och hälsofreak som försöker bli av med mitt sockerberoende och bygga muskler med bra mat och träning:)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela